Poetry blog updated

Posted by alia at 7:26 PM

Friday, November 06, 2009

Wow! It has been awhile (too long) that I have blogged anything into this one.
Anyway, I have already updated Is This What You Call Literature??? blog,
added two new poems that have been inspired (forced) due to the 1Malaysia concept.
Well, not really forced but more of a workshop thingy that I had participated in
GAPENA's 1Malaysia poetry writing workshop last Friday (30 Oct-1 Nov 2009)
at Akademi Kenegaraan BTN, KL.
Here you go and enjoy or hate them: Ikrar Serumpun and Balada Pa' Belalang

cubaann..

Posted by alia at 2:15 AM

Tuesday, October 20, 2009

New blog up, an e-novel of my own on (WIP) Aku Bukan Anak Patung. check it out!

dilemma

Posted by alia at 2:12 AM

Friday, October 02, 2009

It has been awhile (too long, in fact) since I wrote anything in this blog. Anyway, being a daughter and under care of parents, I have been nagged quite a number of times (too much I believe) to stabilize myself so that I can help my parents to support myself and other siblings, and of course, my parents. I believe it is everyone's responsibilities to pay gratitude to their parents and take care of them in return.


However, when I told them I wanted to pursue my ambition as a lighting designer, the reaction I got from my dad was, "Oh, so that's like, struggling for an electric engineer post." At first I ignored that tell-tale signs. As I return home for the Eid Mubarak festive and stayed at my parents' for awhile, again the subject was brought up.

I kept this to myself, "Why is it so difficult to be a lighting designer here (in Malaysia)?" Well, possible reason(s) would be:
  1. It's a men's world out there. Only individuals with Electrical qualifications can do the job.
  2. The theatre scene here is S.L.O.W. ... More work to be done here. Theatre is considered non-profitable at the moment; hardly any performances get profit from tickets' sales in comparison to movies' tickets' sales.
  3. Skepticism... "Can a gal do lights/technical theatre?" Yes, I got this from a friend of mine who persuaded me to design lights for his show. I also got the same response from other events' contractors such as ShowGear, Orange Events. But again, they pointed out that there are girls that do audio visual work like laying cables, followspot operators, soundperson out there only that they are not highlighted and/or they are still a minority.
So what I am going to is...

DO WHAT I BELIEVE IS BEST & STRIVE FOR IT!!!

AL-kisah...

Posted by alia at 7:23 PM

Thursday, August 20, 2009

ramadhan dah dekat...


segala setan, iblis dan lain2 diikat.
poselah kita, dapat berkat. tapi masih juga ada yang "disakat" :D

tak lupa juga salurkan zakat, ikut syariat. tapi masih juga ada yang bertangan berat

tibanya malam lailatuqadar, malam penuh rahmat
malam dinanti baraqah mengatasi segala nikmat
yang berperangai setan berubah umpama malaikat (Insya Allah!)

itulah... ramadhan penghulu segala bulan



selamat nyambut ramadhan al-mubarak kpd sume saudara seagama kita di seantero dunio!





renungan hari ini, ketika ini

Posted by alia at 3:43 AM

Saturday, July 11, 2009


kerana cinta, sayang dan rindu maka ramai yang menderita, merana juga terpedaya.

kerana tiga perkataan inilah manusia jadi bingung dan buntu.

kerana cinta, sayang dan rindu jugalah air mata ini gugur kesekian kalinya.

aduh...


kenapa air mata ini menitis gara-gara insan bergelar lelaki?

amaran keras: gue bukan antilelaki ya. cuma gue hairan dengan sifat & sikap manusia bergelar lelaki ini. ada sesiapa boleh bantu agar gue tidak bias dalam perhitungan hidup?

new room

Posted by alia at 1:23 AM

Monday, July 06, 2009



quiet, lonely place.


just the two of us... +3.


love all of you.











Cherish the moments

Posted by alia at 12:42 AM

Thursday, June 11, 2009




9 Jun 2009, 8:09pm


Yang mana satu pilihan kalbu: SPC, MUFY, IB...???

Posted by alia at 5:41 PM

Friday, May 15, 2009

Adik bongsuku dalam dilema.

Justeru ibu bapaku juga turut dilema, disertai teruja. Aku cuma berbangga kerana dia berjaya mendapat tempat di IPT tempatan, juga mendapat tempat untuk melanjutkan pelajarannya ke luar negara menerusi MUFY.

Kelakarnya, lain jurusan yang dipohonnya, lain pula yang ditawarkan. Biasalah tu! Apply lain, panggil interview course lain, dapat lak course lain. Anehnya sistem pemilihan dan kemasukan IPT di Malaysia ni.

Dan baru-baru ni, adikku & my parents telah ke ibu pejabat MARA untuk membuat rayuan. Kelakarnya, walaupun ramai yang datang ke pejabat itu atas tujuan yang sama, pegawai yang bertugas langsung tak buat apa2 tindakan, i.e. ambil nota/wat repot tentang aduan mereka. Dia (aku tak suka guna beliau sebab aku tak rasa pegawai tu patut direspek, cuma patut dikursuskan lagi >:D) telah menggunakan 'kemahiran kemanusiaan'nya, i.e. bercakap dengan petah, telah memberikan komentar/nasihat yang ngarut kepada para pemohon & ibu bapa yang telah hadir mengemukakan aduan & rayuan mereka, contohnya:

Seorang pemohon bidang Perubatan telah memohon untuk melanjutkan pelajarannya ke Alexandria, Mesir namun beliau ditawarkan tempat di Australia. Apabila ditanyakan sebab beliau diberi penempatan tersebut, pegawai tu jawab sebab Alexandria memerlukan kelulusan bahasa ke-3 (Arab). Ironisnya, untuk kemasukan Perubatan di Alexandria, kelulusan Bahasa Arab tidak menjadi syarat kemasukan kerana bahasa pengantara yang digunakan dalam kuliah adalah Bahasa Inggeris.

So...

What does this mean?
Birokrasi atau...?

My sis' scenario, (ya, adik bongsu gue), telah merayu untuk menukar dari Bioteknologi kepada Medic. Pegawai yang pandai bercakap ni bagitau, adikku ditawarkan kursus itu atas dasar keputusan IQ Test yang telah diambil. Ok fine, acceptable.

Cuma heran dengan sikap pegawai tu je... Apa nak jadi la???

Merz 380 SE & Abahku

Posted by alia at 12:27 AM

Sunday, April 05, 2009

So... what's d catch?

"Kita umo dah tua2 gini, elok pakai Merz. sedap driving long distance," kata sorang sahabat surau abahku, yang merupakan ahli kelab Merz taman perumahan kitorang.

Entahla.

I just don't see d point of driving a Merz when u're already 57. Juga, adik-beradikku yang sume dah beso panjang lebih optimis kepada family car, i.e. Toyota Serena ataupun van. Tapi abahku... probably a typical father/man ego yang tak mau ngalah tetap pertahankan Merz 380 SE itu. Malah siap cari shades, seat cover untuk kete tu.

Hmm...
Apa kata kita tunggu & lihat saja ;)

a dedication

Posted by alia at 1:02 AM

Saturday, April 04, 2009

i am at ease, by the thought of u.
i am content.

an image of u, soothes me yet sends tingling sensations to every part of me.

a glimpse of u, make me blush yet i felt warmth (is it or am i just dreaming?).

a chat with u... obviously i'm so nervous i say less and observe more.

being with u...


are u the angel sent from above for me?
to be my guide and cherish everything I have & had?

i am thankful.

thank you.

note: image from http://www.stencilwords.com/images/fall%20thankful.jpg

facebook profile makeover using PageRage!

Posted by alia at 7:44 PM

Wednesday, April 01, 2009

siapa sengal: Aku ke... ko?

Posted by alia at 1:46 AM

Friday, March 13, 2009

ada gak yang jeles cucu mesra dengan atoknya...


huhuh


itu pasal aku kata sengal!


akupun jadik sengal gak! sebabnya...

akulah cucu tu!


tak paham tol aku.

inilah dunia (akhir jaman)... esok lusa tah apa la pulak... mungkin jadi cam gambo sebelah ni kot :p

HISH! mintak simpang selisih malaikat 44!!!
(image: jealousy.jpg Copyright 2004 Steven Stahlberg)

what is happiness?

Posted by alia at 12:02 AM

Sunday, February 08, 2009

bring me back my happiness!!!

i have forgotten what it's like to be happy. i've lost it a long time ago.

i'll only feel happy when someone else that is around me is/are happy- children, people...

me?


what happened? why and how i lost it?

i want to be happy therefore i'm searching for it.

i haven't found it, yet.

to love others thy must learn to love thyself.

so...

will i ever find my happiness?

New year new look

Posted by alia at 8:36 PM

Wednesday, January 28, 2009

Had been browsing thru the 'Net and found this page, eblogtemplates.com. and...

Voila!!

I've already transformed my blogs, all three of 'em! But they still stand as individual blogs :)

Thanx eblogtemplates.com!